Plaatsen

 

Video: Een Easyline dakkapel in 1 dag

 

Aankomst Ruiter Dakkapellen

This is the titleDe dag van plaatsing is voor de meeste kopers de leukste dag. Vol spanning wacht men op de medewerkers van Ruiter Dakkapellen. De avond van te voren hebben de kopers de buren geïnformeerd en gevraagd ruimte te maken voor de Ruiter karavaan. Nu maar wachten tot ze komen. Om ca. 7.30 uur is het dan zo ver. De monteurs arriveren en hebben de kapel al meegenomen. Ze komen op de leeggemaakte zolder en kunnen gelijk aan de slag.

Gat is klaar, dakkapel kan erop

This is the titleEerst zagen de monteurs een klein gat in het dak. Hierdoor pakken ze de dakpannen die verwijderd moeten worden. Deze worden direct met al het andere puin, in meegebrachte afvalzakken gedaan, want alle puin wordt door ons afgevoerd. Als alle pannen zijn verwijderd wordt het gat voor de dakkapel op maat gemaakt. Rond 9.00 uur is dat meestal klaar en is het wachten op de kraan die de dakkapel op het dak zal plaatsen. In de tussentijd wordt, waar nodig de dakconstructie aangepast.

Afval weghalen, dakkapel plaatsen

This is the titleDe kraan arriveert meestal rond 10.00 uur. Eerst wordt al het puin uit het dakgat gehesen, zodat de plaatsingsploeg weer een ruime werkvloer heeft. Daarna wordt de kapel op het dak gehesen. Met uiterste precisie wordt de kapel op zijn plek gezet. Zodra dat klaar is, kan er begonnen worden met het waterdicht maken van de buitenzijde en het aftimmeren van de binnenkant.

Opleveren Easyline dakkapel

This is the titleOm ca. 14.00 uur is de klus geklaard en kunnen de bewoners zien hoeveel extra ruimte ze er in dag hebben bijgekregen. De medewerkers geven nog wat uitleg over de werking van de ramen, de rolluiken en de zonwering. Na een laatste check verlaten zij de opgeruimde zolder en gaan weer huiswaarts naar de fabriek. De volgende dag wacht er weer een dakkapel.