Eigen Huis En Tuin

Het levert meer natuurlijk licht op, je creëert meer ruimte in de kamer en het verhoogt de waarde van het huis. Waarom zou je geen dakkapel plaatsen als je de mogelijkheden hebt? De slaapzolder in Hilversum krijgt er één van Easyline. Daarmee is de klus zo geklaard en kan Thomas verder met de rest van de zolder.

De aanschaf van een dakkapel van Easyline is net zo eenvoudig als het kopen van een pak hagelslag. Ruiter Dakkapellen heeft deze serie ondergebracht bij enkele bouwmarkten, waaronder Praxis. Daar kies je een van de zeven vaste modellen en je rekent deze af bij de kassa. Vanaf dat moment verzorgt Ruiter Dakkapellen de rest. Je kunt de aanvraag van een vergunning eventueel ook door hen laten regelen.

Snel geplaatst

Omdat het een kant-en-klaar product is, staat het dakkapel binnen een dag op huis. De plaatsing verloopt zonder overlast. Klagende buren zijn dus verleden tijd. Een grote kraan hijst het prefabricaat op de juiste plaats. Omdat de binnenzijde helemaal is afgewerkt kun je het direct schilderen of behangen.

Of het nu een exemplaar is van twee of vijf meter, een loos vertrek wordt een ruime en kamer met een dakkapel en dat allemaal onder het motto: gemak dient de mens. De prijzen zijn all-inclusive waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

Kijk voor meer informatie op http://www.easylinedakkapel.nl of op de afdeling dakkapellen van Praxis.


Kijk hier op RTL gemist naar de aflevering van Eigen Huis en Tuin van zaterdag 26 november jongstleden met daarin een item over Easyline dakappelen.

 


DAKKAPELLEN UIT DE BOUWMARKT

Boodschappenlijstje voor de bouwmarkt: verf, verlengsnoertje, pakje spijkersen een dakkapel. Sinds deze maand kan het echt. Een dakkapel kopen bij debouwmarkt.

Huizenbezitters hoeven niet langer drie dagen tussen de rommel en bonkendedecibellen te zitten als een aannemer een dakkapel komt plaatsen. Nu kun je in debouwmarkten van Praxis en Formido een kant-en-klaar exemplaar kopen. Die wordtvervolgens op maat gemaakt en er binnen twee maanden, compleet afgewerkt,met behulp van een kraan, in gezet. Alsof je een duploblokje op een huis van legoplaatst.

Doordat de huizenmarkt nog steeds volledig op z’n gat ligt, doen gezinnen metverhuis- of verbouwplannen er alles aan om hun woning te verfraaien. De komst vaneen dakkapel wordt echter vaak als een fikse en kostbare ingreep beschouwd, metveel lawaai overlast, bouwvakkers.

Maar dat idee is toch echt passé, stelt formulemanager Mario Bolle van marktleiderRuiter Dakkapellen. Voor een extra beetje licht en ruimte hoef je niet geduldigte zijn. Plaatsing van een Easyline dakkapel met draai-kiepraam gebeurt binneneen dag. “We komen met een kraan en nemen het bouwafval zelf mee.” Kosten:vanaf circa 4300 euro, gemonteerd en wel. En het rendement? “Toch al gauw vijftigprocent”, beweert Bolle.

Deze uitbouw past volgens Bolle in de trend van modulair bouwen. “Groot voordeelis dat mensen het model in de bouwmarkt uitkiezen en dus precies weten vat zijkrijgen. Bovendien gaat de prijs niet onvoorzien omhoog als er toch meer werk in zitof andere probleempjes opduiken. “We leveren prefab af en werken met een vasteprijs.” Ander pluspunt is dat montage zo goed als altijd doorgaat. “Alleen bij enormewind kunnen we soms niet uitrukken.

”Tot dusverre is de keus nog beperkt: een standaard en een luxe versie (afwerkingmet een houtnerf en een chiquer dak) in verschillende afmetingen. Dat kan alsnadeel worden beschouwd. “Het is inderdaad als bij de bakker: je kiest een halfjebruin of wit. Maar het moet ook niet te moeilijk worden.” Dat is nu al af en toe hetgeval, als gezinnen met bijvoorbeeld een betonnen dak een dakkapel willen. “Tja, datgaat niet.”

Door Pieter Buss
Alkmaar, woensdag 14 sept. 2011